Wat mensen zeggen over Uitgeleide

Familie Westerbeek

Daar sta je dan, 02.30u januari 2024 buiten bij de Radboud, je partner net overleden na een dag paniek. Even proberen te slapen en dan begint het pas, niet verzekerd dus zelf de uitvaart regelen. Een buurman met dezelfde ervaring hielp mij aan het adres van Margreet. Bellen en korte tijd later was ze er, en kon de organisatie beginnen.
Margreet, van de eerste minuut nam jij het heft in handen en we voelden ons in goede handen.
Wat valt er veel te regelen, tijdstip crematorium, kaart naar wens van de overledene, ongelofelijk wat ze voor elkaar kreeg om het zo mooi mogelijk te maken. En naar onze wens ook zo eenvoudig mogelijk.
Ook de presentatie in het crematorium is een hele opgave maar bij Margreet in goede handen. Niets is haar teveel en ze komt op de juiste momenten aan, tijd speelt geen rol bij haar. Na een week regelen is het dan de laatste dag voor de nabestaanden, ook na de crematie is Margreet nog actief bij het bijpraten met de gasten. Ik kan mij niet voorstellen dat een uitvaart beter kan, al hebben we toch wel enige ervaring op onze leeftijd (80). Het voelt of we er een vriendin bij hebben gekregen.

Ed Zwaan

Ik heb Margreet als een zeer prettig persoon ervaren. Deskundig, betrokken en helder en correct in alle afspraken. Maar meer dan alleen al het regelwerk uit handen nemend heeft zij mij en mijn kinderen ook erg gesteund en begeleid bij het afscheid nemen. Margreet, nogmaals bedankt voor alles.

Fam. Van den Berg

Wij hebben Margreet als een zeer prettig en warm persoon ervaren. Ze heeft ons goed bijgestaan tijdens het regelen van de uitvaart. Ook haar begeleiding tijdens de dienst heeft er toe bijgedragen dat het voor ons een persoonlijke uitvaart is geworden, waar we met een goed gevoel op terugkijken.

Fam. Van den Boogaard

De wijze waarop Margreet ons vanaf het eerste moment heeft benaderd, geholpen en ideeën aandroeg, was bijzonder, deskundig en warm. Ze had alle tijd voor ons. Wij hebben mede daardoor onze zus Ans een zeer mooie uitvaart kunnen geven. Margreet, nogmaals onze hartelijke dank.

Tineke

Ervaring met Margreet: Persoonlijke benadering, waarin ruimte is voor eigen ideeën en wensen. Met gepaste afstand een natuurlijke nabijheid.

Petra

Ik ben zeer tevreden over de manier waarop wij zijn begeleid. Ik zou Margreet bij andere mensen zeer zeker aanraden. Ze was erg betrokken met ons, had alle tijd, goede uitleg. Kortom een hele fijne ervaring met Margreet.

René Zwijsen

Ik heb een goed gevoel overgehouden aan de uitvaart van mijn broer. Vanaf het eerste contact, dat kort na het overlijden kon plaatsvinden, hebben wij goed contact gehad met Margreet Mattijssen. We zijn rustig door alle keuzemomenten geleid, waardoor wij zelf ook rustig bleven en naar ons gevoel de juiste keuzes hebben kunnen maken. De dag van de uitvaart zelf verliep vlekkeloos.

Fam. Wijnhoven-Kersten

Margreet is een warm persoon en steunt en begeleid de nabestaanden bij de gehele uitvaart. Ons dochtertje/kleinkind werd ook overal bij betrokken van ’t begin tot ’t eind, dit ging op een speelse maar mooie manier, ze heeft zelfs de kist van opa mogen versieren met plakplaatjes en tekeningen. Theetje werd opgebaard in Lent, een prachtige (nieuwe) locatie, waar wij hem twee dagen bezocht hebben. Het was mooi verzorgd en de twee mannen die dit regelden stopten er een hoop tijd en moeite in voor ons…net zoals Margreet zelf werkt wordt er niet op de klok gekeken om iets af te raffelen.

Het is een erg persoonlijk afscheid geworden in een café in Beek. Wij hebben zelf een café gehad en Margreet regelde het zo dat we het afscheid ook in een café konden houden, dit was fantastisch gewoon. Zo wilde Theetje het zelf ook. Als bidprentje had Margreet kleine plastic pilsjes geregeld om mee te geven, en iedereen die Theetje kende had een traan en een lach op het eind van het afscheid.

Zelfs met wat wij hier kunnen schrijven doen we Margreet tekort want deze vrouw is er voor ons en dat merk je aan alles… Ze werkt van de gedachte van de nabestaanden naar een plan en niet andersom, wat de meesten wel doen!

Kortom: het was een memorabel en waardig afscheid.
Margreet bedankt, je bent een toppertje!

Pia Helmich

Margreet was heel betrokken en begaan, de rust zelve. Ze dacht mee over de mogelijkheden, voor zover je daar behoefte aan had.

Stap voor stap werden de noodzakelijke dingen besproken en geregeld.
Het was fijn om er vertrouwen in te hebben dat het goed kwam.

Mede daardoor had ik de rust om me te kunnen concentreren op mijn tekst voor de crematieplechtigheid.

Ria (Schel) en kinderen

Wat hebben we mijn man Jan en vader van de kinderen een waardig, liefdevol afscheid mogen geven. Margreet heeft alles in alle rust geregeld, zo liefdevol naar ons en de kinderen/kleinkinderen toe. Ze nam alle tijd om ook onze wensen te bespreken en wat heb je dit goed gedaan!

Alle respect Margreet, ook het plekje in Lent (de brug over) was zeer rustgevend.
indien nodig zullen we je aanbevelen bij anderen die met zo’n groot verdriet te maken krijgen.

Dank je wel !

Toon en Janneke Willems

Margreet leeft helemaal met de situatie mee, alles is zeer persoonlijk. Ze is dag en nacht bereikbaar, komt alle afspraken heel goed na, het kostenplaatje goed ingeschat. We zijn eerlijk en goed voorgelicht. Margreet, bedankt voor alle goede zorgen!

Fam. Van den Berg-Jeths

Wij hebben Margreet als een zeer prettig en warm persoon ervaren. Ze heeft ons goed bijgestaan tijdens het regelen van de uitvaart. Ook haar begeleiding tijdens de dienst heeft er toe bijgedragen dat het voor ons een persoonlijke uitvaart is geworden, waar we met een goed gevoel op terugkijken.

Hans

Margeet heeft de uitvaart van mijn broer begeleid. Heel persoonlijk, heel veel goede ideeen en vooral altijd tijd hebben of het nu weekeinde/’s avonds was of niet. Het is voor ons een ongelofelijk mooi afscheid geworden waar we met en warm hart aan terug denken. Margreet mede bedankt hiervoor. Daar kunnen anderen collega’s van je nog veel van leren…. 

Erna Martens

Een mooie presentatie. Hierbij wil ik je bedanken voor de goede begeleiding van de uitvaart van mijn moeder, je heb het erg goed gedaan en met veel verve. Kom ik er weer voor te staan komen we weer bij jou. Het voelde bijna als familie. Tinus zei ik heb er een vriendin bij. Mijn dank, liefs Erna

Patty van den Dam-Lentjes

Kracht, wijsheid, empatisch, betrokken, rust, compassie, kennis en kunde.

Zomaar wat woorden die mij te binnen schieten wanneer ik tracht Margreet en haar werkwijze te omschrijven. In juli hebben wij afscheid moeten nemen van mijn oma. Mede dankzij de betrokkenheid, goede ideeen en de bezielende leiding van Margreet hebben wij een uitvaartdienst gehad, die we onmogelijk beter hadden kunnen doen of hadden kunnen overtreffen.

Margreet is daar wanneer je haar nodig hebt. Ze plaatst zich, wanneer nodig, op de achtergrond en hielp je weer op weg wanneer je het even niet meer wist. Ze gaf kracht, maar ook was ze er, wanneer je een schouder nodig had voor troost. Ze bulkt van de goede ideeen en zo heeft ze de uitvaart van mijn oma prima ge- en begeleid. Margreet is een topper, een vakvrouw die iedereen in zijn of haar waarde laat en duidelijk ieders grenzen respecteert.

Ik hoop uiteraard dat ik voorlopig even niet meer van haar diensten gebruik hoef te maken, maar ik kan namens mijzelf en mijn familie zeggen dat het zonder haar niet op deze manier was gelukt. Dus ook in de toekomst zal Margreet een van de eersten zijn die ik bel wanneer ik weer met een verlies te maken krijg.

Margreet nogmaals bedankt, je bent een kei van een vrouw, zowel persoonlijk als in je werk. Veel liefs, Patty en de rest..

Harlina Joosten

Ik heb een goed gevoel overgehouden aan de uitvaart van mijn moeder. 
Margreet en haar collega’s hebben heel goed werk verricht. 

Het was een hele heftige periode, maar ik kijk er met een warm gevoel op terug.

Dory den Bieman

Lieve Margreet. Voor mij ben/was je als een lieve dierbare vriendin, die zich voor 100% inzette om tot een mooi afscheid op 7 december 2012 te komen van mijn lieve man. Jij de rust, kennis en de tips, en ik alle ruimte voor mijn creatieve ideeën. Wat tot meer werk leidde omdat ik het beeld wat ik in mijn hoofd had, ook zo uitgevoerd wilde zien. Zeker wat de kaart en kaartjes betroffen. Ook een woord van dank aan de drukker. Veel was mogelijk of maakte je mogelijk. Steeds was je er, met troost, inzet, helpend of ondersteunend om nu net dat drempeltje te nemen dat er soms was. Altijd bereikbaar.

De rust bij de problemen in het crematorium, toen de grote aula niet beschikbaar was op het laatste moment. ‘n Oplossing rustig besprak met mij en met de manager. Op dat vlak waren we een goed team. Uiteindelijk was het hele personeel druk, om het afscheid in goede banen te leiden. Tja, het was overmacht dat het geluid en beeld stuk was, ook overmacht dat het weer zo slecht was, dat daardoor meer dan 70 mensen niet de weg op gingen… de afstand was te groot voor velen met dat slecht begaanbare wegennet, zowel in Nederland als in België een uur vertraging, laatkomers waren kwamen zo toch op tijd. De sfeer in de kleine aula was warm… met de extra stoelen erbij had iedere aanwezige, zover ik het meekreeg toch een plaatsje uiteindelijk. Hoe jij de kleinkinderen op hun gemak stelde zodat ze zelf een paar woordjes tegen opa durfden te vertellen en grappig was, dat je blijkbaar vergat dat de 5 jarige Roos nog niet kon lezen, maar wel de letters kende en zo haar “stukje” bijna letter voor letter deed en jij haar erbij hielp. Mijn man zal in de kist genoten hebben en zal trots geweest zijn op je inzet voor Roos. Zijn levenswerk was ‘t onderwijs! In vele facetten!!

Je bent een warm, mensenmens, en dat is de kracht voor alles wat je doet. Ondanks de negatieve feiten door de calamiteiten die niet te voorzien waren, heb ik een heel warm en positief gevoel bij het afscheid van mijn man. Hij heeft gekregen wat paste bij hem… of zou hij het zo aangestuurd hebben op de achtergrond? Mijn tekst las je met het juiste gevoel, super!!

Dank je wel… Dikke pluim en knuffel, Dory.

Mag ik u van harte uitnodigen een reactie te schrijven